Kimo Baltic har ekonomi problem

Miljöorganisation saknar pengar

Organisationen Kimo Baltic har ekonomiska problem, och det är osäkert om de cirka 10 anställda kan få sina löner utbetalda nästa månad. Kimo Baltic, som drivs från Marint Centrum i Simrishamn, är ett samarbete mellan kustkommuner runt Östersjön. Bland medlemmarna finns fyra kommuner i Estland och Litauen och flera i Sydsverige. Organisationen arbetar för bättre miljö och renhållning i Östersjön och längs kusterna och drivs främst med projektpengar.  Enligt ansvariga på Kimo Baltic kan de ekonomiska problemen bero delvis på bristande samordning mellan de olika delprojekten. Ordförande Monica Gripp tror att lösningen kan finnas i den omorganisation av Marint Centrum som Simrishamns kommun påbörjat.

 

”Kimo Baltic saknar pengar” Ystads Allehanda, 27 mars

Comments are closed.

Post Navigation