Category Archives: Lettland

Ny Video 27/3 Nu kan du börja sms:a pengar!

Sverige berett att hjälpa Baltikum

ÖB Sverker Göranson i Ekots lördagsintervju
Sverige har goda möjligheter att hjälpa de baltiska länderna om de skulle attackeras av Ryssland menar ÖB Sverker Göranson. Han noterar att Putin, angående den ryska annekteringen av Krim, inte har några ambitioner riktade mot resten av Ukraina men att det finns ryska trupper i närområdet. ÖB anser att beredskapshöjningar på trupp öster om Ukraina är tecken på Putins maktspråk.
Eftersom de baltiska staterna är EU- och Natomedlemmar är de inte i samma situation som Ukraina. Det skulle vara ett mycket stort steg om Ryssland skulle attackera något av länderna. Om det ändå skulle hända kan Sverige ställa upp med olika stridskrafter med kort varsel. ÖB menar att en sådan insats måste föregås av en diplomatisk diskussion.

När det gäller diskussionen om avrustningen på Gotland menar ÖB att ön fortfarande har ett strategiskt läge. En viktigare fråga är en reformering av hela försvaret.

 

SvD:s rubrik ÖB: ”Sverige berett hjälpa Baltikum” 20140326

Kungen i Lettland

Kungaparets besök i Lettland

Kungaparet har inlett sitt två dagars långa statsbesök i Lettland. Syftet med resan är att främja svenska relationer med Lettland och öka både exporten och importen mellan länderna. Kungaparet ska under de här två dagarna ha separata scheman med program från tidig morgon till sen kväll.

Den stora frågan under besöket är dock om kungen tänker vidareutveckla sina tankar kring ett resonemang han hade i förra vecka i lettisk tv. I en intervju inför statsbesöket gav kungen sin syn på barnuppfostran och hans budskap gick ut på att bägge föräldrarna borde stanna hemma och ta hand om barnen.

”Många föräldrar finns inte där för att ta hand om sina barn. Jag tror att det är en stor fara för framtiden”, säger kungen.

Under eftermiddagen kommer kungen att möta medierna och då förväntas han svara på den kritik som har uppstått efter hans uttalande.
”Kungen i Lettland – väntas svara på utspel”
Publicerades på expressen.se den 26 mars 2014 kl: 09,52″

Våra programledare

Här är våra programledare under galan!

7L3A0556

 

7L3A0584

Insamlingen i Filadelfiakyrkan

 

collage1

 

Här kör konfirmanderna för fulla muggar med alla kläder och leksaker som blev donerade av Caroline Af Ugglas kör i Filadelfiakyrkan.